“Dagene løber halt” – anmeldelser!

Digtsamlingen “Dagene løber halt” udkommer på fredag d.30 oktober. Jeg glæder mig overmåde meget til at sende første værk på gaden og i handlen!

Bogen kan købes på onlineshops som fx saxo.com, williamdam.dk, boghandleren.dk, bog-ide.dk m.fl. Den kan selvfølgelig også købes hos forlaget og hos undertegnede!

Receptionen i forbindelse med udgivelsen finder sted i min private stue i Gellerup. Det er på én gang utrolig dejligt og lidt intimiderende at invitere folk ind i sit hjem, for herefter at præsentere et kært stykke arbejde. Men jeg ser frem til det – og mange har på forhånd meldt deres ankomst! Du kan se begivenheden her.

Derudover er “Dagene løber halt” allerede blevet anmeldt tre gange. Du kan læse dem her:

”Smukke, formfuldendte digte om tid og længsel, som henvender sig til læsere, der holder af tidløs poesi. (…) Vellykket debutdigtsamling, hvor der arbejdes med uventede ordkonstellationer, versbrud og brud med læserens forventning.” (Lektør, Thomas Olesen, DBC)

Trolderier.wordpress.com

Modspor.dk

 Af forfatter og redaktør Jørgen Wassilefsky:

“Lille i omfang, men smuk bog, hvis omslag er en æstetisk nydelse.

Om så dagen
alligevel får en ende
i dit vildnis
og klokkerne
langsomt
træt
ringer ind til
sidste øjeblik
er du stadig
min næses
erindring

Dagen er et fotostat, hvorfra digteren har skrevet sig ud, skrevet sig ind i samlingen.


men her ved kanten af ordene
er det pludselig blevet alt
blot at holde fast

Digteren skriver sig ind i samlingen gennem dagen som erindring, sat op som fotostater og hvor indramningen er længsel.
Martin ”Tidsrøver” Nørgaard er ikke en tidsrøver, men en digter hvis digte er et parallelt liv til læseren, hvis ”natpletter” er indfarvet af nattens sværte.

Digtsamlingen er en balance mellem lys og skygge, men på ingen måde tyngende. Alvoren er til stede, med et August Schades lyse livssyn, og er med til at rejse digtene til et nærvær skrevet ud af dagen.

At holde Fast er at lade ordene være den bådshage, der fører læseren gennem samlingen. I denne samling er der lysglimt af dagen, der er værensforskelle og det uundgåelige længslens tæppefald – det hele en del af de spor af poesi, der er så vigtige for en levende digtning. Martin Nørgaards digtbog er dagens digtsamling.

Som læser kan jeg kun juble over denne nærheds poesi.”

Reklamer